Hogeschool van Amsterdam

Alumni

FAQ

Lees hoe het werkt:
Om in te kunnen loggen, heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Jouw gebruikersnaam is het e-mailadres, waarop je een mail ontvangen hebt om je account te activeren. Heb je die inderdaad ontvangen?

Ja: Dan heb je als het goed is, ook een link ontvangen om een wachtwoord aan te maken. (check ook je spam!) Gebruik dat wachtwoord in combinatie met het e-mailadres waarop je die link ontvangen hebt. Jouw e-mailadres is je gebruikersnaam.
Heb je geen mail ontvangen om een wachtwoord aan te maken? Stuur dan een mail aan alumni@hva.nl.

Nee: Ga naar dit formulier <https://www.hva.nl/alumni/contact/gegevens-doorgeven-wijzigen/gegevens-doorgeven-wijzigen.html>  en schrijf je in.

Waarom jouw account activeren?
Je bent afgestudeerd bij de HvA of een van haar voorgangers en dan ben je een alumnus. Als onderdeel van een groot netwerk van andere afgestudeerden, blijf je in contact door jouw gegevens actueel te houden. Ook geef je waarvoor je benaderd wil worden en of je je bijvoorbeeld in wil zetten in het onderwijs. Hou je gegevens dus actueel en geef je voorkeuren aan in het Alumnicommunity portaal. Meer informatie over nieuws en activiteiten voor jou als alumnus vind je op hva.nl/alumni.

Veelgestelde vragen:

Hoe activeer ik mijn account?
Je hebt een mail ontvangen via het mailadres dat in SIS (het studentenvolgsysteem) bekend was als jouw privémail. In die mail vind je een link om jouw account te activeren. Als je dat gedaan hebt, ontvang je automatisch weer een link om je wachtwoord aan te maken.  
Controleer je SPAM-filter!


Ik heb geen mail ontvangen om mijn account te activeren. Wat nu?
Als je geen mail van de HvA hebt ontvangen, dan kan dat omdat we waarschijnlijk geen (correct) mailadres van jouw hebben.
Heb je géén mail ontvangen? Gebruik dan dit formulier <link: https://www.hva.nl/alumni/contact/gegevens-doorgeven-wijzigen/gegevens-doorgeven-wijzigen.html> .


De link om een wachtwoord aan te maken is verlopen.
De link voor het activeren van jouw account en om een wachtwoord aan te maken, is 48 uur te gebruiken. Is het niet gelukt om binnen die tijd de link te gebruiken? Mail dan naar alumni@hva.nl of vraag een nieuw wachtwoord aan op de welkomstpagina <LINK TOEVOEGEN>


Ik kan niet inloggen
Zorg dat je niet jouw incognito venster gebruikt en vermijd Internet Explorer.
Heb je jouw account wel al eerder geactiveerd?

Zo ja, log in met je gebruikersnaam (= jouw mailadres) en je wachtwoord, dat je zelf hebt aangemaakt.

Zo nee, ga dan naar dit formulier <link: https://www.hva.nl/alumni/contact/gegevens-doorgeven-wijzigen/gegevens-doorgeven-wijzigen.html>

Lukt het alsnog niet om in te loggen? Neem dan contact op met alumni@hva.nl en stuur een screenshot van het probleem.
 

Ik pas mijn gegevens aan in mijn account, maar er gebeurt niets
Vergeet niet je aanpassingen op te slaan. Heb je dat gedaan en er verandert nog steeds niets, neem dan contact op met alumni@hva.nl. Fijn als je een screenshot mee kunt sturen en kan aangeven welke stappen je hebt genomen.


Ik heb per ongeluk op ‘verwijderen’ gedrukt, maar wil juist wel graag aanmelden bij Alumni Community
Wanneer je jouw account hebt verwijderd binnen het Alumnicommunity Portaal heb je 2 weken de tijd om jouw beslissing te herzien. Dit doe je door een mail te sturen naar alumni@hva.nl.
Na die twee weken, worden al jouw gegevens uit het Alumnicommunity Portaal verwijderd.


Ik heb mijn emailadres aangepast en nu wil ik dat ook mijn gebruikersnaam aangepast wordt.

Neem dan contact op met alumni@hva.nl en vermeld hierbij je nieuwe en oude emailadres. 

 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een bericht aan alumni@hva.nl.