Meld je nu aan!

Wat is er te  beleven?
Tijdens de demonstratiemiddagen ben je van harte welkom op een bedrijf bij jou in de regio. Na een introductie over SIEPLO vinden er diverse demonstraties plaats. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Toegang is gratis, het is (vanwege de corona-maatregelen) wel verplicht jezelf vooraf aan te melden.

Data en locaties
De data voor de SIEPLO Demotour in de geitensector zijn bekend! Van harte welkom:

Woensdag 14 oktober 2020:
Geitenhouderij 'De Nieuwe Riet' - Leusden

Tijd: 11.00 - 15.30 uur


Let op: onder voorbehoud van aanvullende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Ontdek de innovatieve en zeer nauwkeurige voersystemen van SIEPLO tijdens de SIEPLO DEMOTOUR. Ervaar de ruwvoersystemen in de praktijk: in de stallen van onze klanten. Zorg dat je erbij bent!

De SIEPLO demotour is het ideale moment om jezelf eens te verdiepen in de rendementsverbetering die je kunt realiseren met betrekking tot ruwvoer. Nu beurzen op grote schaal zijn afgelast, heb je dankzij de Demotour juist de ideale mogelijkheid om te kijken waar je kunt besparen.

Persbericht geitensector

SIEPLO DEMOTOUR: GOED RUW- EN KRACTHVOER VOEREN BIJ GEITEN

SIEPLO organiseert in het najaar een demotour waarbij de verschillende voersystemen in de praktijk worden gedemonstreerd. Van de SIEPLO mengdoseerbak tot de FEEDR®, het volledig automatische voersysteem waarbij de geiten tot wel 10-maal per dag vers voer verstrekt krijgen. De voersystemen van SIEPLO zijn nog relatief onbekend in de geitensector. Omdat ook het Nationaal Geiten Event in Zwolle is weggevallen als gevolg van de corona-crisis, organiseert SIEPLO demo-dagen bij verschillende klanten.


SIEPLO ontwikkeld sinds 2006 voersystemen voor kalveren, en is gewend heel nauwkeurig en secuur te voeren. Jan Siebelink: “We hebben gemerkt dat onze voersystemen heel goed aansluiten bij de geitensector, omdat we gewend zijn sectuur te mengen, te doseren, te wegen en te registreren. Dit onderscheid ons van andere voersystemen die met name ook in de melkveesector gebruikt worden. Om dit aan te tonen, organiseren we verschillende demo-dagen.”

Frequent en gemengd voeren
Vaker vers voeren zorgt voor een stabielere PH-waarde in de pens. Hierdoor ontstaat er een efficiëntere spijsvertering, wat resulteert in een gezondere geit en hogere productie. Daarnaast zorgt de goede menging ervoor dat de geit het gehele rantsoen tot zich neemt, ook bij warmer weer. Dit in tegenstelling tot individueel krachtvoer voeren, waarbij de geit eerder het ruwvoer laat liggen en er pensverzuring kan optreden.
Met het automatische ruwvoersysteem FEEDR® kan bij warm weer ook ’s nachts gevoerd worden. Ervaring leert dat op deze wijze tijdens warme dagen de voeropname gelijk blijft en hierdoor de productie beter op peil blijft. Ook zorgt vaak voeren ervoor dat het mengsel van brokjes met ruwvoer vers blijft, en de brokjes dus niet te zacht worden. Hierdoor blijft het rantsoen smakelijk en wordt het beter opgenomen.
Door vaak, vers en gemengd te voeren, is er een forse krachtvoerbesparing mogelijk. Deze kan oplopen tot wel 8 kg. krachtvoerbesparing per 100 kg. melk.


Voerverlies
Het meest nauwkeurig kan er worden gevoerd als het gras of hooi gehakseld of kort gesneden is. Vaak wordt het hakselen van gras vermeden vanwege de kosten. Maar uit ervaring blijkt dat deze kosten in het niet vallen ten opzichte van de besparing op restvoer.
Naast het feit dat korte producten beter gemend kunnen worden, is ook het voordeel aanwezig dat er minder voer de pot in wordt getrokken. Dit voorkomt voerverlies. Een andere factor voor het ontstaan van voerverlies is restvoer. Door vaak te voeren en te zorgen voor het juiste voermoment, ontstaat er minder restvoer.
Verdere inzichten op het gebied van voeren in de geitensector deelt SIEPLO tijdens de demotour, waarvoor geïnteresseerde geitenhouders zich nu alvast kunnen aanmelden op www.sieplodemotour.nl.

 

DATA EN LOCATIES BEKEND!